Kan digitalisering og teknologi løse manglen på varme hænder?

Debat på Folkemødet: Vi har nye teknologier og løsninger på plads, men hvordan får vi mennesket med?

Tid: 

17. juni 2022 - 15:00 til 15:45

Sted: 

F7 – Kommunernes Telt

Tilmelding: 

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. Man møder bare op fredag d. 17. juni senest kl. 14:45.

Paneldeltagere:  

  • Christoffer Buster Reinhardt, 1. næstformand for Regionsrådet og formand for sundhedsudvalget i Region H, Konservative Folkeparti
  • Pia Lund Jeppesen, næstformand i HK Kommunal
  • Stephen Alstrup, Professor Datalogisk Institut/ CEO SupWiz
  • Mikkel Tang Hedegaard, vicedirektør for implementering & kommunikation i KOMBIT, Kommunernes IT-fællesskab

Moderator:

  • René Gade, medlem af Dataetisk Råd, kunde- og kommunikationsdirektør i Celsius Leadership Software samt tidl. medlem af Folketinget for Alternativet

Om debatten:

Mangel på arbejdskraft er den største udfordring, som kommunerne og sundhedssektoren står over for i de kommende år. Det er derfor nødvendigt at finde nye måder at løse velfærdsopgaverne, og her spiller data, digitalisering og teknologi en helt central rolle.

Et centralt fokus for både kommunernes nye digitaliseringspolitik og regeringens digitaliseringsstrategi for Danmark er at gentænke velfærden for at skabe tid til kerneopgaven og frigøre arbejdskraft gennem øget brug af teknologi.

Vi har allerede gjort os en del erfaringer med automatiseret sagsbehandling, kunstig intelligens, velfærdsteknologi og IoT, som kan øge serviceniveauet og frigøre flere ressourcer til kerneopgaverne. Men selvom teknologierne er til stede, og ambitionerne er store, er der en række barrierer, som står i vejen for at udnytte de teknologiske muligheder optimalt. Og på trods af vi er verdensmestre i digitalisering, følger der ofte modstand og bekymringer med, når nye systemer og teknologier skal tages i brug.

Så hvordan lykkes vi med, at digitale løsninger og velfærdsteknologi skal løse manglen på arbejdskraft?

Kontakt og yderligere information:

  • Ditte Maja Tvilde, sekretariatschef i KOMBIT, 40236669, dmt@kombit.dk